Cel mai mare parc industrial din sudul României va fi înființat în județul Dolj

CJ Dolj înfiinţează, în localitatea Coşoveni, cel mai mare parc industrial din sudul României şi al treilea de la nivelul judeţului.

Parcul industrial va fi creat pe un teren de peste 180 de hectare, preluat de la Ministerul Justiţiei.

„Împreună cu Primăria Craiova, am încercat să identificăm un amplasament potrivit pentru a răspunde numeroaselor solicitări venite din partea unor potențiali investitori, atât români, cât și străini, de punere la dispoziție a unor suprafețe de teren racordate la utilități pentru dezvoltarea afacerilor. Am identificat un teren care îndeplinește condițiile necesare, iar astăzi, în cadrul ședinței ordinare de plen, am supus votului aprobarea trecerii unei suprafețe de peste 180 de ha din domeniul public al statului în domeniul public al Unității Administrativ Teritoriale Dolj. Terenul pe care se va realiza noul parc industrial se află pe teritoriul administrativ al localității Coșoveni și este, în acest moment, în administrarea Ministerului Justiției, a Penitenciarului Pelendava”, a declarat preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

El a adăugat că odată cu obținerea votului consilierilor județeni, vor continua demersurile pentru obținerea titlului de parc industrial pentru o durată legală de 30 de ani, acesta urmând a fi dat în administrarea unei societăți comerciale.

„În acest fel, împreună cu Primăria Craiova, creăm infrastructura necesară atragerii investitorilor și dezvoltării regiunii”, mai spune şeful CJ.

sursa: oltenialive.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian